fbpx
3 APR 2024

Jan-Erik Petterson tillträder som ny vd för Polfärskt Gotland

Den 15 maj 2024 lämnade Tom Gustafsson på Polfärskt Gotland över rodret till den nye ägaren Jan-Erik Pettersson. Jan-Erik har arbetat inom DVH (Dagligvaruhandeln) de senaste 20 åren, varav de senaste sex åren som butikschef på Axfood Närlivs på Gotland.

Johan Lingefjärd, vd Polfärskt Bröd AB, säger:

”Vi hälsar Jan-Erik varmt välkommen till Polfärskt! Med sin breda, långa och lokala erfarenhet från branschen kommer Jan-Erik in med ny energi i bolaget och med målet att utveckla vår verksamhet på Gotland vidare tillsammans med personal, kunder och samarbetspartners. Vi ser fram emot kommande tillväxt, framgångar och samarbete!
Vi vill också passa på att rikta ett stort tack till Tom som har byggt upp verksamheten på Gotland under de senaste 25 åren – lycka till i dina nya äventyr, Tom!”

Jan-Erik Pettersson, vd och ägare på Polfärskt Gotland, säger:

”Jag hoppas kunna axla ansvaret från Tom på bästa sätt, för att det ska bli så smidigt som möjligt för både kunder och personal. Med den erfarenheten jag kommer in i bolaget med så vill jag se att vi drar nytta av det, att bygga nätverk och vara flexibla för att lösa kundernas önskemål. Jag har fått en väldigt bra känsla av personalgruppen i bolaget, det vill jag förvalta och förädla! Ser fram emot sommaren och hoppas kunna leverera det jag vill att vi ska göra!”

___________________________________________________________________________

Kontaktpersoner:

Johan Lingefjärd, vd, Polfärskt Bröd AB
Telefon: 0722-110411
Caroline Johansson, hr-chef, Polfärskt Bröd AB
Telefon: 0761-264094

3 APR 2024

Polfärskt välkomnar två nya företagare till Malmö respektive Västerås

Polfärskt välkomnar under april månad två nya ägare in i Polfärskt-familjen. Martin Olsson, nuvarande säljchef och 25 års erfarenhet från Polfärskt Malmö, tar över som ny ägare och VD under april när Mikael Malmberg slutar efter 12 år som ägare. I Västerås ansluter den fd. ICA-handlaren Mats Gunnarsson under april som ny ägare och VD och tar över från Anders och Dan Eiman som har drivit bolaget de senaste sex åren.

Johan Lingefjärd, VD Polfärskt Bröd AB, säger:

Det känns fantastiskt kul att direkt efter påsk få välkomna två nya Företagare till Polfärskt-familjen! 

I Malmö ser vi mycket fram emot att få fortsätta arbeta tillsammans med Martin som har varit en stor del av framgången i Malmö under de gångna åren, med Martin vid rodret säkerställer vi kontinuitet i bolaget och regionen samtidigt som Martin också kommer att ha fullt stöd från tidigare ägare Mikael som arbetar kvar i styrelsen. Martin och Mikael har planerat detta under en lång tid och redan påbörjat en överlämning med hög kvalitet. Det är gott betyg såväl till hela Polfärskt som till Mikael i Malmö att vi har en intern kandidat som är redo att ta över bolaget. 

I Västerås har vi förmånen att få välkomna en ny ägare som ansluter till Polfärskt utifrån. Mats har spenderat en lång karriär i branschen och har drivit flera ICA-butiker med framgång, nu senast ICA MAXI Ronneby. Mats långa erfarenhet från butiksdrift kombinerat med en stark entreprenörskraft kommer att passa fint in i Polfärskt Västerås och vi har höga förhoppningar om att Mats fortsätter driva bolaget med ny energi mot nya mål. Jag vill passa på att hälsa Mats varmt välkommen till Polfärskt och önska såväl Martin som Mats varmt lycka till i sina nya roller. 

Jag vill också passa på att rikta ett stort tack till våra tidigare ägare som nu gör sig redo för nya äventyr. Anders, Dan och Mikael har alla tre bidragit stort till Polfärskt resa över lång tid och inte minst de senaste åren när vi har vuxit kraftigt i Sverige. Mikael har också suttit flera år i Polfärskt Bröd ABs styrelse och lagt grunden för den satsning bolaget gör nu inför framtiden. Stort tack till er alla tre och ett varmt lycka till med era kommande utmaningar. Jag ser fram emot när våra vägar korsas igen!

 

Martin Olsson, ny VD och Ägare Polfärskt Malmö, säger: 

”Efter trettio år i brödbranschen som säljare och säljchef, är det med stor entusiasm jag, nu som ägare, ser fram emot att få leda Polfärskt Bröd Malmö AB. Vi ska vara ett hållbart och trivsamt företag, där vi arbetar tillsammans för att skapa de mest lönsamma och attraktiva brödavdelningarna i regionens alla dagligvarubutiker.”

 

Mikael Malmberg, tidigare VD och Ägare Polfärskt Malmö, säger:

”Efter 40 år inom dagligvaruhandeln och detaljhandeln, varav de senaste 12 åren som ägare och VD till Polfärskt Malmö så har det blivit dags för mig att gå vidare. Det har varit fantastiska år och inte minst inom Polfärskt där jag har haft förmånen att jobba med fantastiska medarbetare, företagarkollegor, supportkontor, leverantörer och alla andra som jag träffat inom branschen”.

 

Mats Gunnarsson, ny VD och Ägare Polfärskt Västerås, säger: 

”Efter mer än 30 år i dagligvaruhandeln är det dags för nya utmaningar. Att ta över Polfärskt-bolaget i Mälardalen ska bli kul och spännande att göra ihop med personalen på plats och med ny kollega Lovisa. Polfärskt har starka varumärken och ett starkt supportkontor, så nu tar vi matchen i Västerås!”

 

Anders Eiman, tidigare VD och Ägare Polfärskt Västerås, säger:

”Dags att summera åren inom denna fantastiska organisation Har man levt Polfärskt i 27 år så är det många man skulle vilja tacka för alla råd och hjälp som kommit på köpet som gjort att ”Tåget” aldrig stannar, utan det hittar nya spännande vägar för att ta sig fram! Så tack till er alla!”

 

 

Om Polfärskt Bröd

Polfärskt är en rikstäckande distributör av bröd och kakor till dagligvaruhandeln. Mer än vart tredje bröd som säljs i dagligvaruhandeln kommer från Polfärskt 31 terminaler runt om i Sverige. Företaget omsätter drygt 3 miljarder kronor och flera av marknadens starkaste varumärken inom matbröd, exempelvis Polarbröd, Fazer, Skogaholm, Korvbrödsbagarn och Hatting säljs och levereras av Polfärskt. Därtill levererar vi produkter från exempelvis Gille, Hägges, Smarry och Brödverket. Läs mer om oss på www.polfarskt.se

 

Kontaktpersoner:
Johan Lingefjärd
VD Polfärskt Bröd AB, telefon 072-211 04 11

Caroline Johanssson
HR-chef Polfärskt Bröd AB, telefon 076-126 40 94

 

Polfärskt satsar tillsammans med Polarbröd och Lantmännen på eldriven brödbil

Nu har Polfärskts första eldrivna brödbil börjat rulla och leverera bröd i Stockholmsområdet. Bilen är en del av Polfärskts långsiktiga mål mot en mer hållbar framtid där elektrifiering har en viktig roll.

– Det är extra spännande att vara bland de första att testa Volvo Lastvagnars första serietillverkade el lastbil inom ramen för vår redan effektiva samdistribution där fem olika uppdragsgivare distribueras via samma bil, säger Andreas Braun, VD Polfärskt Stockholm Syd.

Polarbröd som är majoritetsägare i Polfärskt sätter stort värde i denna satsning som ligger helt i linje med övriga prioriteringar för en uthållig livsmedelsförsörjning.

– Det är viktigt att våra produkter, liksom produkter från andra aktörer, transporteras med så liten klimatpåverkan som möjligt, säger Cindy Kite, Hållbarhetschef och Innovationssamordnare inom Polarbrödsgruppen. Redan idag transporterar vi stora volymer bröd med tåg och på sikt måste bilar med konventionellt bränsle helt bytas ut, avslutar Cindy.

En annan uppdragsgivare till Polfärskt är Lantmännen Unibake som är starkt involverad i denna satsning.

– Vi har tydliga mål avseende att minska koldioxidutsläppen från vår verksamhet och vi fokuserar ständigt på detta inom ett flertal områden. När det gäller transporter arbetar vi i dagsläget bl.a. mycket med förpackningsoptimering, där vi ser att vi gör skillnad. Då vi är i framkant gällande miljösatsningar ser vi el-lastbilen som ett välkommet incitament för en hållbarare logistik, en renare värld och ett nästa steg i att utveckla distributionsledet, säger Madelene Weistrand, Kvalitets- och Miljöchef på Lantmännen Unibake i Sverige.

För Volvo Lastvagnar, som levererar lastbilen, är detta en milstolpe och ett historiskt ögonblick när fler och fler elektrifierade transportbilar rullar ut i konventionell ordinarie trafik.

– Klimatutmaningen kräver logistiklösningar med noll utsläpp och det brådskar. För distribution av bröd, med många start och stopp, minskar vi både utsläpp och buller med vår Volvo FL Electric. Med våra helt eldrivna lastbilar möter vi både stränga miljökrav och höga affärsmässiga krav från våra kunder, säger Stefan Strand, VD Volvo Lastvagnar Sverige.

Polfärskt eldrivna brödbil är den första i trafik. På sikt satsas det på fler elektrifierade fordon då man har en stor flotta med bilar vilka succesivt kommer att bytas ut.

Om Polarbröd
Polarbröd är ett familjeföretag med hundraåriga traditioner i norrländsk brödkultur. Det moderna företaget har vuxit från ett litet familjebageri till att bli Sveriges tredje största producent av matbröd. Utöver brödverksamheten finns även energibolaget Polarkraft AB i koncernen som från hösten 2014 producerar vindel för koncernens behov. Polarbröd är självförsörjande på förnybar energi och vill vara en positiv kraft för omgivningen i omställningen mot en uthållig försörjning.

Om Polfärskt
Polfärskt Bröd är en rikstäckande distributör av bröd och kakor till dagligvaruhandeln. Vart fjärde bröd som säljs i dagligvaruhandeln kommer från oss. Företaget omsätter ca 1,8 miljarder kronor och några av marknadens starkaste varumärken inom matbröd, Polarbröd och Korvbrödsbagarn, säljs och levereras av oss. Men vi har också bröd från Hatting och Brödverket samt kaffebröd från Gille och Hägges. Läs mer om oss på www.polfarskt.se